Met eiken panelen op maat heb je een minimum aan verspilling

Als je start met een project waarbij je panelen in eikenhout nodig hebt, denk dan in de eerste plaats aan eiken panelen op maat. Op die manier zorg je ervoor dat je nooit met overbodig hout blijft zitten. En bij heel wat van je creaties heb je meteen dat eiken paneel dat je nodig hebt zonder dat je er zelf nog veel werk aan hebt. Eik is vrij hard en voor sommigen moeilijk perfect te zagen. Een paneel op maat kiezen bespaart je heel wat zorgen.

Welke panelen in eikenhout zijn er zoal te verkrijgen?

Bij eiken panelen op maat denk je misschien aan één vol stuk hout. Maar er zijn nog veel andere types panelen in eik te verkrijgen. Je kiest bijvoorbeeld voor doorgaande lamellen die bestaan uit aan elkaar gemonteerde planken die over de hele lengte doorlopen. Vingerlas zijn kleinere planken die aan elkaar gehecht zijn. Visgraat panelen bestaan eveneens uit kleine planken, maar deze zijn in visgraatmotief ten opzichte van elkaar aangebracht. Of ga je eerder voor een drielaags eiken paneel? En wat denk je van kopshout waarbij de doorsnee van de boom naar boven gericht is? En dit is nog niet alles. Ook voor de afwerking kies je zelf: naturel of gestoomd bijvoorbeeld. Gestoomde eik ziet er iets donkerder uit. En je kiest of je planken volledig noestvrij moeten zijn, ofwel of ze een rustieke uitstraling met kleine noesten moeten hebben.

Jouw project wordt een succes met eikenhouten panelen

Het kiezen van het juiste eiken panelen op maat is de start van je succes. Als je precies dat paneel hebt dat jij wenst, heb je het in vele gevallen enkel nog maar af te werken. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten paneel voor een tafelblad. Je hoeft enkel nog het onderstel toe te voegen. Of laat voor je boekenrek de legplanken perfect op maat zagen. Je hoeft dan alleen nog maar het frame te monteren en je bent klaar. Zo zijn er talloze voorbeelden hoe jij je het leven makkelijker kunt maken door eiken panelen op maat te laten zagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *