VCA Vol: speciaal voor leidinggevenden

Als leidinggevende binnen een risicovolle werkomgeving heb je extra verantwoordelijkheid: en wanneer je kiest voor een goede VCA training heb je de juiste kennis in huis om goed te handelen in verschillende situaties. De VCA Vol training is een ideale manier om bewust te worden van mogelijke gevaren op de werkvloer. VCA Vol staat voor Operationeel Leidinggevende: de cursus is dan ook bedoeld voor leidinggevenden op een risicovolle werkvloer zoals werkplaatsen, fabrieken, bouwterreinen en meer. Ook voor zzp’ers die als onderaannemer werkzaam zijn is deze cursus te volgen.

De waarde van een VCA Vol training

Wanneer je jouw VCA Vol diploma haalt, toon je aan dat je de juiste kennis hebt over de mogelijke gevaren op de werkvloer, maar ook dat je weet welke handelingen je moet uitvoeren in het geval van een calamiteit. Je vergroot hiermee niet alleen de veiligheid van de collega’s waar je de leiding over hebt, maar ook de veiligheid van jezelf. De risico’s in een werkomgeving hebben mogelijk invloed op de veiligheid en gezondheid van de werknemers. Het is daarom belangrijk om een VCA Vol diploma te halen.

Je kunt de VCA Vol training op verschillende locaties in Nederland volgen. Het is daardoor heel goed mogelijk een geschikte locatie bij jou in de omgeving te vinden. Nadat je jouw diploma haalt toon je aan dat je algemene kennis hebt over gezondheid, veiligheid en milieu op de werkplaats. Het diploma is tien jaar geldig: daarna kun je een herhalingstraining volgen om de geldigheid van jouw diploma weer met tien jaar te verlengen en om je kennis up-to-date te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *